Nilgün Cılız
Doç. Dr. Nilgün Cılız - Proje Yürütücüsü

Doç. Dr. Nilgün Cılız, akademik kariyerini Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak sürdürmektedir. Dr. Cılız 2007’den beri aynı Üniversite’nin Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve 2010’dan beri de BÜ Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir. Kendisi aynı zamanda 2014 yılı itibari ile UN-SDSN Türkiye ofisinin Eş-Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki akademik kariyerinden önce TÜBİTAK-MAM Enerji ve Çevre Araştırma Enstitüsü’nde 6 yıl boyunca Uzman Araştırmacı olarak görev aldı. Bu sürede Danimarka Teknoloji Üniversitesi tarafından üç sene boyunca aldığı uygulamalı eğitim sonucu Türkiye’nin ilk altı sertifikalı “Temiz Üretim Uzmanı”ndan biri oldu.

Dr. Cılız doktora sonrası çalışmalarını Danimarka Teknik Üniversitesi, Ürün Geliştirme Enstitüsü’nde “Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA)” üzerine tamamlamıştır. Eko-etiketlemenin üretim sektöründe entegre olarak uygulanması için çeşitli boyutlarda projeler yürüten Dr. Cılız, yine bu çerçevede LCA çalışmalarını sürdürmektedir.

2012’de Nilgün Cılız, tekstil sektöründe LCA uygulaması çalışmasından ötürü Rio+20 Ulusal Başarı Öyküsü Ödülü’ne değer görülmüştür. Atıklardan ve artıklardan yakıt ve enerji üretimi konuları uzmanlık alanındadır. Diğer taraftan sürdürülebilirlik uygulamaları kapsamında bazı belediyelerde uygulamalı çalışmaları mevcuttur.

Dr. Nilgün Cılız bazı uluslararası kuruluşların Ulusal Odak Noktalığı görevlerini sürdürmekte olup bazı ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda Sürdürülebilirlik ve Çevre Ödülleri Değerlendirmesi jüri üyeliğini sürdürmektedir.

Meltem Ozturan
Prof. Dr. Meltem Özturan - Proje Eş Yürütücüsü

Prof. Dr. Meltem Özturan akademik kariyerini Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde tam zamanlı Öğretim Üyesi olarak sürdürmektedir. Araştırma alanları içerisinde sayısal yöntemler bilişim sistemleri geliştirilmesi, iş süreçleri yönetimi, e-öğrenme, sistem analiz ve tasarım, yazılım geliştirme ve veritabanı tasarımı olan Prof. Dr. Meltem Özturan Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi’nde bu alanlarda dersler vermektedir. Üniversitede Rektör Danışmanlığı (2012 – 2014), Yaşamboyu Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanlığı, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanlığıı (2011 – 2012), Bilgi Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (2006-     ), Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği (2003 – 2007) gibi bir çok idari görevi üstelenmiştir.

Ali Coskun
Yrd. Doç. Dr. Ali Çoşkun - Yardımcı Araştırıcı

2009 yılında doktora derecesini Texas Dallas Universitesi Muhasebe ve Finansal Bilgi Yönetimi Bölümü’nden alan Ali Çoşkun, 2011 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev almaktadır. Çalışma alanları; finansal raporlama , muhasebe ve finansal bilgi yönetimi, kazanç ve nakit akış yönetimi,  niceliksel finans ve finansal yenilik ve teknolojiler olan Ali Coşkun, Boğaziçi Üniversitesi’nde Maliyet Muhasebesi ve Yönetim Muhasebesi dersleri vermektedir. Üniversite bünyesinde Boğaziçi Universitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Müdür Yardımcılığı, Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürülüğü ve BÜ Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Komisyonu Üyeliği idari görevlerini üstlenmiştir.

Mehmet Fırat İlker
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fırat İlker - Yardımcı Araştırıcı

1994 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fırat İlker lisans eğitimini 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümünde, yüksek lisans eğitimini 2000 yılında ve doktora eğitimini 2004 yılında Massachusetts Üniversitesi Polimer Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde almıştır. 1999 ve 2004 yılları arasında Massachusetts Üniversitesi’nde araştırma asistanlığı görevini üstlenmiştir. Doktora sonrası çalışmalarını 2004 – 2006 yılları arasında Wisconsin Üniversitesi Kimya Bölümü’nde; 2006 – 2007 yılları arasında ise Fransa Evry Üniversitesi Ulusal Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Thiais Polimer Araştırma Laboratuarları’nda gerçekleştirmiştir. 2010 – 2012 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde “Çevre Kimyası” okutmanlığı, 2011 – 2012 yılları arasında yine Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde “Genel Kimya” okutmanlığı yapmıştır. Ocak 2013’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev almaktadır.

Ayrıca, 2013 yılından beri Boğaziçi Universitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve ve BÜ Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Komisyonu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Basak Burcu Yigit
Başak Burcu Yiğit - Proje Uzmanı

Başak Burcu Yiğit 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yetiştiricilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2015 yılında Vancouver Island University’de Yüksek Lisans Tezi’nin deney aşamasını yürüttü. 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BU-SDCPC) araştırıcı olarak çalışmaya başladı. Sürdürülebilir tarım kapsamında araştırmalarına devam etmektedir.

Mart 2016’dan itibaren ise Kişisel Bakım ve Kozmetik Sektöründe Ulusal Eko Etiket Yaklaşımının Geliştirilmesi ve Bilgi Transfer Platformunun Kurulması projesi kapsamında “Proje Uzmanı” olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Hacer Yildirim
Hacer Yıldırım - Proje Koordinatörü

2010 yılında Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde mezun olan Hacer Yıldırım aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü, Çevre Teknolojileri Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BU-SDCPC) çalışmaya başlamış ve 2014 yılından beri uzman araştırıcı olarak görevine devam etmektedir. Çalışma alanları atıklardan biyoyakıt, enerji ve değerli kimyasallar üretimi, atık yönetim sistemleri, yaşam döngüsü değerlendirmesi çalışmaları, sürdürülebilirlik uygulamaları, eko-etiketleme ve proje geliştirme olan Hacer Yıldırım, 2011 yılından beri bu alanlarda gerçekleştirilen altı projede yer almış ve projelerin bilimsel, teknik, idari ve mali yönlerden mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesine destek olmuştur. Ayrıca 2014 yılından beri BÜ Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs asistanlığı yaparak üniversitenin örnek sürdürülebilir kampüs yaşamı çalışmalarına destek vermektedir.

Sıla temizel
Şila Temizel - Teknik Eleman

Şila Temizel 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya bölümünde, 2008 yılında ise yine aynı üniversitenin Çevre Mühendisliği (çift ana dal) bölümünde lisans öğrenimine başladı. 2009-2010 yılları arasında LLP Erasmus Programı kapsamında Portekiz Universidade do Minho’da Kimya eğitimi aldı. 2013 yılında her iki bölümden de onur öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü, Çevre Teknolojileri Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Bununla birlikte 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BU-SDCPC) Araştırıcı olarak çalışmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye ofisi olduğu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UNSDSN)’na 2015 yılında resmi olarak bağlanan BM Gençlik Yapılanması (SDSN Youth)’nın Türkiye Temsilciliği görevini üstlendi. BU-SDCPC Araştırıcılığı ve SDSN Youth | Türkiye Temsilciliği görevlerini halihazırda yürüten Şila’nın çalışma alanları sürdürülebilir üretim ve tüketim uygulamaları, eko-etiketleme, temiz üretim teknolojileri, yaşam döngüsü değerlendirmesi ve sürdürülebilirlik uygulamaları olarak sıralanabilir.